14 June 2010

Londra 4


'Turnul Londrei/Turnul Alb este cea mai veche construcție din Londra, aflată pe malul nordic al Tamisei, începută de Wilhelm Cuceritorul în jurul anului 1076. William al II lea terminat munca pe care a început-o Wilhelm Cuceritorul și, în 1097, a construit un zid de împrejmuire a turnului.
Responsabil pentru aspectul pe care îl are astăzi Turnul Londrei este regele Henric al VIII-lea, care a ridicat și turnurile de pe colțurile pereților care împrejmuiesc Turnul.

De-a lungul timpului a servit ca fortăreață, dar și ca reședință regală (ultimul care a locuit acolo a fost regele Carol al II-lea).
Aici s-au aflat Monetăria, Observatorul Astronomic și timp de 300 de ani turnul a fost sediul Grădinii zoologice regale.

Cea mai cunoscută parte a acestei fortărețe medievale este închisoarea - în subteranele sale petrecânduși ultimele clipe reprezentații familiilor engleze căzute în dizgrația regelui.

Aici și-a pierdut viața arhiepiscopul de Canterbury, Thomas Becket, și tot aici a avut loc și execuția Annei Boleyn, a doua soție a regelui Henric al VIII-lea.'
(Wiki)

No comments:

Post a Comment

Strada ca o iluzie/The street as an illusion

pe Liternet.ro   I make movies in my head about what some people who pass me on the street are thinking. I don't know them and yet I wa...